Hurtig slankekur der virker

Smid de ekstra kilo med en hurtig slankekur der virker

Smid de ekstra kilo med en hurtig slankekur og kom ud på den anden side med mere selvtillid, mere velvære og bedre livskvalitet. Hold vægten både under og efter du har tabt dine ekstra kilo.

Skal man tabe sig, skal det helst gå hurtigt. Problemet er bare, at man hurtigt kommer til at tage alt det tabte på igen. Vi kommer med råd til en hurtig slankekur som også holder vægten nede fremadrettet.


Grøntsager til hurtig slankekur der virker

Sund morgenmad for øget vægttab

Morgenmaden starter din dag, giver dig energi og lyst til at gå igang. Den bedste morgenmad, er den som giver dig en længerevarende mæthedsfornellse, og så gør det heller ikke noget at den smager godt.


Det siges at man ca. skal spise 25% af det daglige antal kalorier om morgenen, det giver fornyet energi og vigtigst af alt : Giver dig en lang mæthedsfornemmelse som kan vare i mange timer frem. En hurtig slankekur starter med et godt, sundt og velnærende morgenmåltid.


Brug for vejledning?

Mød Casper som tabte 40kg på et år og hjælper andre med et varigt vægttab


Kort fortalt: Du spiser din morgenmad, så du ikke bliver sulten efter alt det usunde senere.


Hvis du er på hurtig slankekur, og skal tabe dig mest muligt, skal din morgenmad indeholde ca. 400 kalorier som kvinde eller ca. 500 kalorier som mand. Din morgenmad kan indeholde en smule magert protein f.eks. æg eller bønner, rene fibre f.eks. havregryn samt en smule smule frugt og bær. Der kan kombineres med en let yoghurt efter ønske.


Trænger du til en smule variation i morgenmaden, kan du med fordel lave dine egne proteinbarer og spise dem sammen med friske bær, frugt og yoghurt.


Din slankende og mættende morgenmad kunne se sådan ud :

Ovenstående kombinationer giver din morgenmad en god blanding af næringstoffer og stabiliserer dit blodsukker løbende. Dette er en af nøglerne til slankekur der virker.


Kaffe til slankekur

Slank med kaffe og te

Du kan sagtens tage en kop kaffe eller te sammen med din morgenmad. De indeholder masser af de gode antioxidanter som stimulerer din krops forsvar og er sundhedsfremmende.

De testpersoner som fik serveret grøn te under eksperimentet, forbrændte 70 kalorier mere pr. dag end de patienter som fik placebo

En undersøgelse fra USA viste at te, og især den grønne af slagsen, har en fantsatisk metabolisk virkning på kroppen. De testpersoner som fik serveret grøn te under eksperimentet, forbrændte 70 kalorier mere pr. dag end de patienter som fik placebo.


De 70 kalorier ekstra om dagen er værd at tage med i det store regnestykke og kan være medvirkende til en hurtig slankur der virker.

Forskellige sunde grøntsager i kurv til den hurtige slankekur

Drop forarbejdet mad

Fyld køleskabet op med frisk frugt, grøntsager, masser af fuldkornsprodukter, havregryn og magre proteinprodukter, f.eks. bønner eller fjerkræ uden skind.


Problemet med den færdigpakkede mad er bl.a. indholdet af konserveringsmidler, dem skal man helst undgå at fylde kroppen helt op med. Ydermere indholder den færdigpakkede mad ekstra tilsat sukker, salt, fedt og masser af e-numre.


Forarbejdet mad er generelt bare et dårligt match, når man skal tabe sig hurtigt.

Coca cola reklame

Glem sukkeret og tak til Coca Cola!

Den her er svær. At undgå sukker og fede sager er noget af det mest besværlige, når man skal på en slankekur der virker over en lang periode.


Men bare rolig, der er hjælp at hente, for i vores tid findes der mængder af gode alternativer til din sukkerholdige cola.

Studier har påpeget at, det er lettere at smide sine kilo ved at drikke sødemiddelbaseret sodavand


Hvis din krop er vant til sukker, vil den råbe og skrige hvergang du passerer en konditor. Det er selvfølgelig ikke holdbart i længden, så derfor har Coca cola været så venlig at hjælpe til - hvor mærkeligt det end lyder.


Deres Cola Zero kom på markedet for en del år tilbage, men banede vejen for nye sukkerfrie drikkeprodukter, med næsten ingen kalorier.


Der har været meget diskussion frem og tilbage omkring kaloriefattige sodavand. Mange har hævdet, at man spiser mere når man drikker det, andre mener at det er præcist så usundt som sukkerholdig sodavand.


Studier har påpeget at, det er lettere at smide sine kilo og holde sin slankekur ved at drikke sødemiddelbaseret sodavand.

Det er simpelhen lettere at overholde en kur når man får sit "sukker" gennem nulkalorie sødestoffer. Desuden vil erstaning med sukkerfri sodavand ikke bidrage til hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge og andre livsstilssygdomme.


Sukkerfri sodavand er ikke i sig selv slankende, men det kan bidrage positivt på den daglige kalorietæller.


Juice, sukkerholdig sodavand og wienerbrød er helt klar et en no-go. Hvis du ikke kan undvære sodavanden, så køb den sukkerfri f.eks. cola zero eller cola light.


Du kan spare mindst 500 kalorier ekstra pr. dag ved at skifte den sukkerholdige sodavand eller juice ud med et sukkerfrit alternativ.


Der findes utallige råd omkring erstatning af sukker. Hvis du absolut vil have din sukkerjuice, og andre sukkerholdige produkter kan du f.eks.

Gå dig slank uden stress

Gå dig slank uden at svede

Hvor banalt det end kan lyde, så er gang og gåture det perfekte match i forhold til slankekure som skal have varig virkning. Det er en smule bedre at løbe p.g.a. den efterforbrænding man oplever efter en længere løbetur, men at komme igang med løbetræning er mildest -og bogstaveligt talt, op af bakke.

Ved gang i normalt tempo, vil man typisk forbrænde ca. 100 kalorier pr. 2000 skridt

Derfor gå en tur. Ved gang i normalt tempo vil man typisk forbrænde ca. 100 kalorier pr. 2000 skridt. En gåtur på 6000 skridt er ikke overvældende, og det giver 300 minus kalorier direkte ind på kontoen.


Find et område du holder af, og tag det stille og roligt. Kalorieforbrændingen ved en gåtur på 3 km, er lidt under 3km løb, men du kommer ikke til at svede og det går ikke ondt i kroppen, hvis du er ude af træning.


En rask gåtur opbygger langsomt din muskelmasse, som over tid vil øge din kalorieforbrænding og gøre kroppen mere smidig.


Tag en vandflaske med, nyd omgivelserne og se vægten dale længere den rigtige vej. En rolig gåtur er vejen til et hurtigt vægttab.

Stærk peber og gode krydderier

Kom igang med den stærke peber og de gode krydderier

Ja, det lyder måske lidt mystisk, men krydret mad er en god makker når man skal på slankekur.


Da det hele handler om kalorier ind, kalorier ud og samlet kalorieindtag, bør fokus være på forbrænding af fedt. Perberfrugter som f.eks. japapeno og cayenne indholder forbindelsen capaicin, der langsomt øger kroppens frigivelse af stresshormoner som eksempelvis adrenalin. Dette kan øge og fremskynde din kalorieforbrænding og dermed øge slankekurens effekt.

Perberfrugter som f.eks. japapeno og cayenne indholder forbindelsen capaicin

Sort peber, oregano og gurkemeje har den samme effekt som peberet: Brænder kalorier af, og giver dig en bedre mæthedsfornemmelse, så du ikke pludselig kaster dig over en pose chips.

Lav en slankedagbog

Skriv ned hvad du spiser og hvornår.


Hold øje med din vægt, og skriv tallene ned i en slankedagbog.


Det kan måske lyde lidt kedeligt og en anelse trivielt, men al forskning peger på, at det virker. Hvis du ikke gider skrive en mindre roman hver gang et måltid er slut, er dette helt forståeligt.


Heldigvis findes der utallige apps og hjemmesider, som kan hjælpe dig på vej. Det gode ved, både at skrive ned eller at benytte en app er, at du hele tiden kan holde øje med din vægt.


Det er mildest talt, super motiverende at se tallene på skærmen blive lavere og fastholder dig langt bedre, når du skal på en hurtig slankekur der virker.

Af Thomas Jensen, skribent

Tilbage til artikler

Udvalgte undervisere

Angela Jens

6900 Ringkøbing-Skjern Kommune

Pris 100 - 250 kr. / time

Vis profil Kontakt
Kasper Schneider

4700 Næstved

Pris 250 - 300 kr. / time

Vis profil Kontakt