Dansk som andetsprog

Har du dansk som andetsprog ? Overvind alle udfordringer og bliv bedre til dansk

Få hjælp, sparring og professionel vejledning og bliv bedre til at tale og skrive dansk for en billig pris

Dansk som andetsprog kvinde

Dansk som andetsprog - et overblik

At have dansk som andetsprog kan give mange udfordringer i hverdagen. Alt fra at handle ind til at læse danske underskrifter på fjernsynet kan typisk volde store problemer og være en udfording i sig selv.


Al begyndelse er svær, men tanken om at lære et helt nyt sprog, vil på længere sigt være gavnligt. Gavnligt i forhold til jobmuligheder, kommunikation, men også i forhold til viden og forhold om sprogets oprindelige land.

Desuden vil de typiske sprogbarrierer i hverdagen, på sigt begynde at forsvinde og tingene bliver lettere og lettere at forstå.


Denne artikel giver et overblik over de muligheder, flersprogede personer har, for at blive bedre til at tale og læse dansk.


Dansk som andetsprog undervisning

Kurser og undervisere

En måde at lære et nyt sprog på, kan være at tage på et kursus i dansk. Når man har dansk som andetsprog, kan et kursus eller privatundervisning være en klar fordel. Det er op til den enkelte hvad man foretrækker.


Fatima Ayoub fra Rødovre, tilbyder professionel hjælp i dansk som andetsprog. Fatima har mulighed for at komme hjem til dig og starte undervisningen. Hun kan desuden også hjælpe engelsk undervisning og har erfaring med matematik og erhvervsøkonomi.


De udfordringer, dansk som andetsprog kan give

Fokuser på dine egne mål. Hvad er dit succeskriterie og hvor lang tid vil du træne for at lære dansk? Hold dig til at lære et sprog af gangen og fokusér på det.

Skriv dine mål ned og test dig selv dagligt eller ugentligt. Når dit første mål er nået, sætter du et nyt mål for dig selv. På denne måde, kan du altid følge dine fremskridt dag for dag.

Omgiv dig med sproget - og bliv endnu bedre

Gør dansk til dit daglige sprog. Dette vil hjælpe dig til at tale mere flydende. Husk, at du ikke kan tale flydende ved at se tv, film, lytte til en musik eller radio, men ved at tale de dansk. Vær ikke bange for at lave fejl


Prøv, for så vidt muligt at bruge danske ord i dagligdagen. F.eks. i supermarkedet, hvis du skal bestille mad eller har samtale med en bekendt. Du vil sikkert bliver overrasket over hvor hurtigt du kan lære nye ord og vendinger.


Mange har dansk som andetsprog, så prøv altid at have en positiv tankegang. Hvis du selv griner af dine fejl, vil folk ikke grine af dig, men med dig. Måske har du venner med dansk som modersmål. De kan måske hjælpe dig med at udtale ord og sætninger korrekt.


Dansk som andetsprog undervisning

Må ikke oversætte ord for ord

Når du bliver bekendt med det grundlæggende i sproget dansk, og forstår sprogets betydninger, kan du langsomt begynde at få en mere dybtgående forståelse af ordforråd.


Lars Hedegaard Bek er uddannet lærer og tilbyder også hjælp med dansk som andetsprog. Han er underviser på et sprogcenter og tilbyder også online undervisning f.eks. gennem Skype eller andre platforme. Ydeermere tilbyder han hjælp til grammatik, kommasætning og læsning i dansk.


Prøv at bruge nye ord i sætninger og samtaler. Dette hjælper dig, med at forstå ordene i et helt net af forskellige betydninger for ordet. Hvis du skal have succes med at lære dansk, eller kunne tale en smule dansk når du har dansk som andetsprog, er betydningen af ord, det mest centrale i ethvert sprog.


Hvor kan jeg få hjælp til at lære dansk som andetsprog?

At udtale dansk kan være en vanskelig ting, især når man har dansk som andetsprog. Men der er hjælp at hente. Der er mange undervisere i dansk tilknyttet Menti.dk, som både tilbyder både onlineundervisning eller kurser i dansk som andetsprog derhjemme.


Flere undervisere tilbyder også at komme hjem på din bopæl og starte undervisningsforløbet. Nogle undervisere er tilknyttet sprogskoler, så du ikke er alene om at lære det danske sprog.


Se alle vores dygtige sprogundervisere her - og begynd allerede i dag


Af Thomas Jensen, skribent

Tilbage til artikler

Læs også

Find en egnet lektiehjælper

Få undervisning i engelsk

Fy styr på din SRP opgave - gennemgang af opgaven

Bliv bedre til tysk

10 tips til en bedre jobansøgningUdvalgte undervisere

Rehaf Khdhayer

5000 Odense c

Pris 195 kr. / time

Vis profil Kontakt
Alaa Almeiza

9800 Hjørring

Pris 150 kr. / time

Vis profil Kontakt
Amal Eljomaa

6100 Haderslev

Pris 200 kr. / time

Vis profil Kontakt