Effektivt vægttab – skal du spise sundere, eller dyrke mere motion?

Har du som mange andre danskere problemer med vægten og ønsker et effektivt vægttab?

Af Emilie Fridh, skribent

Effektivt vægttab som holder

Der den bedste vej til at blive tilfreds med din krop, at vælge en sund livsstil der passer til din hverdag og dine behov.


At tabe sig er ikke let, men der er flere metoder til at opnå et effektivt vægttab. Der er to veje du kan gå :Hvis du er lidt for glad for kage, sodavand, fastfood og slik, men gerne vil tabe dig, er det nødvendigt at skifte sukkeret og de usunde kulhydrater ud med proteiner og grøntsager. Kort sagt, få en ny kost.

En resolut kostplan kan gøre forskellen

Mange føler det svært, at lægge de gamle spisevaner på hylden, og det kan være endnu sværere at finde tid og energi til at gå på opdagelse i nye, kulinariske verdener.


Du kan ofte finde gode råd og opskrifter i kogebøger, men det bedste tip for at få et vedvarende vægttab, er at få lavet en kostplan, der passer til dine behov. Hos Menti kan du finde de kostvejledere, der kan hjælpe dig på rette kurs.

Grøntsager i kurv

Flere forskellige metoder til effektivt vægttab

Grundlæggende findes der to træningsformer til effektivt vægttab: Konditionstræning og styrketræning.

Konditionstræning forbedrer din udholdenhed og din kondition, og hjælper dig med at tabe vægt uden at du koncentreret træner specifikke muskelgrupper. Hos Menti kan du finde trænere i løb, cykling og svømning mv., der kan hjælpe dig i gang med din konditionstræning.


Styrketræning bliver ofte forbundet med at gå i fitness, da det omhandler vægtløft og brug af maskiner, som du kan finde i træningscentrene. Men styrketræning kan sagtens foregå uden at du skal betale dyre domme for det.


Når man styrketræner, træner man oftest et område af kroppen af gangen - f.eks. arme og bryst den ene dag, ryg og ben den anden dag – og styrker derved musklerne, der vokser i takt med at du mindsker det fedt du har på kroppen.


Hos Menti kan du få en personlig træner, der hjælper dig med at komme i gang, og lave et træningsprogram der matcher dine behov så du kan opnå et varigt effektivt vægttab.

Tilbage til artikler