Artikler> Hvordan gør jeg min træning sjov?

Hvordan gør jeg min træning sjov

Mange forbinder løb, træning og motion, med en sur pligt og noget som skal overstås hurtigst muligt. Denne artikel kigger nærmere på nogle eksempler, der kan gøre den daglige eller ugentlig træning en smule sjovere.

Brugen af musik under træning
En måde at gøre sin træning sjovere på er ved brugen af musik. Hvilken musik man skal høre når man træner er en rent subjektiv vurdering. Det handler om at finde den musikgenre man er i humør til. Har man haft en lang dag på kontoret og trænger til et temposkift, kan musik med mange beats være medvirkende til en forbedret præstation. Musik med mange beats, kan være alt fra housemsuik, over til punkgenren. Trænger man derimod til et rolig træningspas, hvor tempoet ikke er væsentligt, kan klassisk eller akustisk musik, gøre træningen mere behagelig.

Videnskablige undersøgelser viser at den rigtige træningsmuik kombineret med personlig præference kan øge præstationsevnen op til 10%. Ydermere kan den rigtige træningsmuik være medviurkede til at stofferne Dopamin og adrenalin frigives. Disse stoffer forbedrer humøret og tilføjer kroppen mere energi.

Brugen af variende områder under træning
Et variende valg af træningsområder, kan for både løbere eller cyklister, være kraftigt medvirkende til yderligere træningsmotivation. Start med at planlægge længden af din rute og eventuelt hvor lang tid du ønsker at træne. Herefter prøver du at finde andre ruter som har omkring den samme længde, som din første træningsrute. Tit kan det være mere motiverende at løbe rundt om en sø eller løbe gennem en skov, end at løbe i tæt bebygget område. Find 2-3 forskellige ruter med omtrent samme længde og skift mellem dem efter behag.

Brugen af en træningsmakker
At løbe alene er for nogle mennesker en god måde at stresse af på, mens andre mennesker foretrækker selsskab når de træner. En træningsmakker kan hjælpe på motivationen når man starter på et træningsprogram. Er træningsmakkeren i bedre form end én selv, kan man prøve at motivere sig selv til at opnå samme niveau som makkeren og visa versa. Der findes en række idrætsklubber landet over, hvor man også kan finde en træningsmakker eller et hold som man kan løbe sammen med.


Læs også:

Gå og spis dig slank - og hold vægten

5 ting kvinder søger i en mand

Musikken og dens fordele


Menti.dk er et site for for alle som ønsker at lære mere. Vi har mere end 500 emner som du kan undervise eller blive undervist i.
Al brug af Menti er 100% gratis for alle.


Copyright © 2023 Menti Danmark - www.Menti.dk