Artikler> Kampsport - hvilke typer findes der ?

Af: Emilie-Marie Fridh

Hvilke typer og former for kampsport findes der verden over?

I denne artikel ser vi nærmere på de forskellige former for kampsport der findes

Inden for kampsport findes der et utal af forskellige grene. Udover de klassiske vi kender fra Danmark, brydning, fægtning og boksning, er en af de mest kendte kampsortsgrene i Danmark, karate.

Karate stammer fra den japanske ø Okinawa. Karate består overvejende af slag, spark og blokeringer; men afhængig af stilart indgår der også varierende grader af kast, holdegreb og låse.

Læs vores populære artikel om de 5 mest dødbringende former for kampsport

 

Tai Chi Chuan giver et bedre helbred

En anden kamsportstype, som skiller sig lidt ud, er Tai Chi. Tai Chi Chuan består af lange sekvenser af bevægelser, som kan bestå af fra 24 til 120 forskellige bevægelser, der er sammenkædet i én lang flydende bevægelse. Kendetegnet for Tai Chi er, at det udføres meget langsomt. Der findes videnskabeligt baserede undersøgelser, der dokumenterer fremskridt for patienter med blandt andet astma og hjerteproblemer.


Den brasilianske kampdans

Populært er også Capoeira, der er fællesnavnet for en brasiliansk kampdans. Oprindeligt stammer Capoeira fra Mende-folket fra Vestafrika og Congo-Angola-regionen og senere blev importeret via slavehandelen til Brasilien. I kampen gælder det om at danse bedre end den anden, og idéen er at absorbere modstanderens angreb, få det til at "forsvinde", eller blive ineffektivt ved at være meget hurtig, og i stand til at lave et hurtigt modangreb. Det foregår med spark, slag, skaller m.m. Desuden må man kun røre jorden med hænder, fødder og hoved.

Udover disse findes der blandt andet også judo (Japan) og taekwondo (Korea), så der er masser af muligheder for at finde noget, og vælge hvilken art der egner sig bedst til dig.

Er du interesseret i at lære mere om kampsport, kan du kontakte vores lærere her.


Se undervisere i kampsport på Menti.dk


Læs også:

Find en kampsportstræner i København

Hvad er fitness boksning ?

Hvordan gør jeg min træning sjov?


Menti.dk er et site for for alle som ønsker at lære mere. Vi har mere end 500 emner som du kan undervise eller blive undervist i.
Al brug af Menti er 100% gratis for alle.


Copyright © 2022 Menti Danmark - www.Menti.dk